Franclovi domači okusi

Dobrote za gradom

Tam spodaj pod gradom že več kot sto let stoji, v senco pod lipo vabi in z domačimi dobrotami mimoidoče razveseli.

Kar babice so nekoč kuhale, danes skoraj ne poznamo več. A tradicijo in izročilo prenašamo iz roda v rod že vse od leta 1895.

Mlada in entuziastična ekipa, s Sebastjanom na čelu, vodi vizijo gostilne v aktualizirano domačnost še na nadaljnjih sto let in več.

Bogata tradicija slovenske kuhinje in odličnih receptur nas navdihuje, svoj pečat pa jedem dajemo s sodobno noto naših kuharskih mojstrov.

Skrbimo za najboljše okuse jedi. Zato res ni ga čez domače, kot je pri Franclu.

Našo vinoteko sestavljajo skrbno izbrana lokalna in mednarodna vina. Vinska karta šteje 100 etiket. Vsaka steklenica vina je pripoved zase, a ob domačih dobrotah zmorejo vina še več izraza.

Franclova špajza, potujoča kuhinja po Celju. Nekateri se je spominjate pa domačih štrukljih, drugi po pohanem pšancu in paštetah za domov.

Trenutno Franclova Špajza počiva, le kdaj nas ponovno preseneti!

Darilni boni

Doživetje pomeni več kot tisoč besed. V več kot sto let stari hišici doživite objem domačnosti. Ko vas mimo bogatih krošenj kostanja in lipe do nje pripelje žuborenje vodnjaka na našem vrtičku in seveda okusne vonjave iz naše kuhinje.

Naši lokalni dobavitelji

Ponosni smo na njih

Ribogojnica Ferlič

Poskrbi za dnevno sveže in doma vzgojene postrvi za našo kuho.

Kmetija Andrej Glažar

Poskrbi za sveže in odlično vzrejeno žrebičkovo meso z visoko biološko vrednimi beljakovinami in nizkim deležem maščobe.

Kmetija Podpečan Sirarstvo

Kmetija Podpečan skrbi za našo široko ponudbo domačih izdelkov (sir, mleko in mlečne izdelke, domače dobrote).

Kmetija Peter Strašek

Sinonim za vedno sveže in domače piščance vzrejene v prijaznem okolju in neokrnjeni naravi.

Ekokmetija Habjan

Kjer se končna mestni vrvež in se prične reja ovac in pridelava ekološke zelenjave ter sadja.

Ribogojnica Špegelj

Majhna ribogonica v Savinjski dolini, ki se ukvarja z vzrejo ameriških postrvi (šarenk).

Kontaktni obrazec

Rezervirajte razvajanje pri Franclu

Naj vas mimo bogatih krošenj kostanja in lipe do nas pripelje žuborenje vodnjaka na našem vrtičku, ter seveda ne zamudite okusov naše kuhinje. Rezervirajte svojo mizo in povabite svoje najbližje, prijatelje, poslovne partnerje na nepozabno kulinarično doživetje.